Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoewordi/domains/hoewordikfinancieelonafhankelijk.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Wat is Zilliqa crypto? En hoe werkt de Zilliqa chain?
Selecteer een pagina

De Zilliqa coin is een hot thema. Maar wat is Zilliqa crypto precies? En wat zijn de KPI’s van deze crypto coin? We leggen het je uit in dit artikel.

Wat is Zilliqa crypto?

 

De Zilliqa Coin maakt er, net als enkele anderen, werk van om het schalingsprobleem op te lossen dat onder meer Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies (naar marktkapitalisatie), hebben. Dit probleem wordt opgelost door sharding. Het doel is dus om de transactietijd te verkorten en tegelijkertijd het netwerk verder uit te spreiden. Maar dit is niet het enige deel van het Ziqilla project. Het behandelt ook de implementatie van slimme contracten.

Wat is sharding?

Zoals al eerder vermeld, wordt sharding gebruikt om het schaalprobleem op te lossen. Zilliqa verdeelt zijn workload over verschillende nodes. Deze knooppunten worden verdeeld in groepen, die dan shards worden genoemd. Deze shards kunnen parallel aan elkaar transacties uitvoeren, die op hun beurt op hetzelfde moment in de blockchain kunnen worden ingevoerd. Naarmate het aantal knooppunten toeneemt, neemt ook de transactiesnelheid toe.

Hoe werkt de Zilliqa chain precies?

Elk knooppunt wordt gecombineerd tot een groep. Deze groepen worden shards genoemd. De shards doen het werk samen, wat een hoge transactiesnelheid mogelijk maakt. Eind 2018 waren dat ongeveer 2800 transacties per seconde. Het consensusmechanisme is Ethash van Ethereum. Dankzij de gedeelde architectuur is Zilliqa ideaal voor het verwerken van grote transactievolumes. 80% van de tokens wordt verdeeld in de eerste vier jaar, 20% in de volgende zes jaar. Na 10 jaar worden geen ZIL’s meer uitgedeeld; vanaf dan ontvangen de knooppunten die de transacties verifiëren alleen nog de transactiekosten.

Geinteresseerd in andere innovatie crypto coins, lees dan ook eens de informatie over UMA, HOLO en de aankomende Metaverse crypto’s door.