Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoewordi/domains/hoewordikfinancieelonafhankelijk.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
5x redenen om financieel onafhankelijk te worden die je misschien nog niet kent
Selecteer een pagina

Je bent al financieel onafhankelijk als je inkomen uit arbeid of onderneming hoger is dan het wettelijk minimumloon. Om deze onafhankelijk te krijgen moet je natuurlijk vooral sparen. Er zijn echter nog veel meer tips dan alleen om te sparen. In deze blog bespreken we 5 tips die je misschien nog niet weet.

 

Duurzaam

Besparen is één van de belangrijkste tactieken om financieel onafhankelijk te worden. Minder spullen kopen hoort hierbij. Koop je toch iets dan kies je nauwkeurig producten die langer mee gaan en dus duurzaam zijn. Een andere manier om makkelijker financieel onafhankelijk te worden, is om kleiner te wonen. Zo betaal je minder huur en is je energieverbruik ook minder. 

 

Denk na over uitgaven

Om financieel onafhankelijk te worden, moet je goed letten op je uitgaven. Er zijn genoeg dingen die je kan doen om geld te sparen. Je kan bijvoorbeeld abonnementen opzeggen die je niet gebruikt. Dit kan al snel tientallen euro’s schelen. Je energieverbruik is ook een grote kostenpost. Door minder lang te douchen of de stekker uit ongebruikte apparaten te trekken, bespaar je geld op de energierekening. Vaak is een nieuwe telefoon of auto ook nog niet nodig. Door producten zoals dit te gebruiken tot ze het niet meer doen, bespaar je flink veel geld. 

 

Eerder met pensioen

Afhankelijk van het bedrag wat je elke maand aan de kant zet, kan je eerder stoppen met werken. Hoe meer geld je spaart voor later, hoe eerder je met pensioen kan. Het is verstandig om een plan van tevoren op te stellen hiervoor. Pensioenbeleggen en lijfrente zijn enkele manieren om te bouwen aan je pensioen.

 

Schulden afbouwen

Begin met het aflossen van je schulden. Op leningen zit een rente, waardoor je meer geld kwijtraakt dan dat je krijgt. Door zo snel mogelijk dit aflossen beperk je de hoeveelheid geld wat je kwijtraakt. Zodra je schulden zijn afgelost moet je de opbouw van nieuwe schulden vermijden. Het afbetalen van je schulden zal je helpen met je financiële onafhankelijkheid. 

 

Investeren in vastgoed

Door je eigen huis af te betalen, breng je je woon- en leefkosten naar beneden. Het beleggen in vastgoed helpt je dus streven naar financiële onafhankelijkheid. Als u in vastgoed investeert wat u kan verhuren, dan heeft u een regelmatige stroom van inkomsten. Verder profiteer je op lange termijn ook van de waardestijging van het vastgoed. Tegenwoordig kan je zelfs met crypto beleggen in vastgoed. Bij Anycoindirect.eu kun je bijvoorbeeld een digitale wallet maken om mee te beleggen.